Index Vakbarát Hírportál

Először lesz női elnöke a Japan Airlinesnak

2024. január 17., szerda 14:14

Egykori légiutas-kísérő veszi át a vállalat elnöki pozícióját.

A Japan Airlines szerdán az 59 éves Mitsuko Tottorit, volt légiutas-kísérőt választotta meg első női elnökének, aki áprilistól veszi a stafétát a jelenlegi elnöktől, a 62 éves Yuji Akasakától – számolt be a Kyodo News.

Egy tokiói sajtótájékoztatón Tottori elmondta, hogy reméli, a vállalatot úgy fogja vezetni, hogy a biztonság a legfontosabb prioritás, mivel karrierje nagy részét az utasok jólétével és az ügyfélszolgálattal foglalkozó részlegeken töltötte.

A biztonság a légitársaságok alapja. Remélem, hogy megújult elszántsággal kezdek majd hozzá az ügyfelek biztonságának kérdéséhez

– mondta.

A bejelentést fokozott figyelemmel kísérik a légitársaság légiutas-kísérői, akik nemrégiben kulcsszerepet játszottak a légitársaság 516-os járatának égő fedélzetén tartózkodó mind a 379 ember biztonságos evakuálásában. Ahogy arról mi is beszámoltunk, a hónap elején a tokiói Haneda repülőtéren összeütközött a japán parti őrség egyik repülőgépével.

Ugyanezen a sajtótájékoztatón Akasaka, aki 2018 óta tölti be az elnöki posztot, elmondta, célja az volt, hogy átadja a stafétabotot utódjának, miután átnavigálta a vállalatot a koronavírus-járvány okozta kihívásokon. Emellett tagadta, hogy az ütközés befolyásolta volna a döntését.

Meggyőződésem, hogy (Tottoro) képes lesz növelni a JAL-csoport vállalati értékét azáltal, hogy mindig az ügyfelek igényeit helyezi előtérbe, és maximális erőt merít a munkatársaiból

– mondta.

Tottori 1985-ben csatlakozott a Japan Airlines egyik elődvállalatához, és hamarosan légiutas-kísérőként kezdett dolgozni. 2023 áprilisa óta ő az ügyvezető igazgató.

Rovatok