Index Vakbarát Hírportál

Dua Lipa: Nem akarják, hogy a popsztárok okosak legyenek

2024. január 18., csütörtök 19:09

Az albán származású Dua Lipa tűzszünetre szólított fel Gázában, mesélt a saját „háborús múltjáról”, és egy friss interjúban sürgette a világ vezetőit, hogy „foglaljanak állást”.

A brit–albán énekesnő a Rolling Stone februári számának címlapjára került, és beszélt az izraeli–Hamász-háborúval kapcsolatos álláspontjáról, „humanitárius tűzszünetet” követelve – írja az Euronews.

„Már a puszta létezésem is politikai jellegű, [...] mert a szüleim elmentek a háborúból” – mondta az énekesnő, aki albán szülők gyermekeként született Londonban.

Együtt érzek az emberekkel, akiknek el kell hagyniuk otthonaikat. Koszovói tapasztalataim alapján megértem, mit jelent a háború, és hogy senki sem akarja igazán elhagyni az otthonát. A biztonságukért teszik, hogy megmentsék a családjukat, vigyázzanak a körülöttük lévő emberekre, egy jobb életért

– vitte tovább a gondolatot.

„Annyira sajnálok minden elveszett izraeli életet és azt, ami október 7-én történt” – utalt a Hamász-terrortámadásokra.

Egyszerűen nincs elég olyan vezető a világban, aki állást foglalna, és szót emelne a humanitárius válságról, ami most történik, és a tűzszünetről, amelynek meg kell történnie

– mondta Lipa. Az énekesnő korábban csatlakozott Jessica Chastainhez, Michael Stipe-hoz és Cate Blanchetthez, amikor aláírt egy nyílt levelet Joe Biden amerikai elnöknek címezve, amelyben tűzszünetet és „Gáza bombázásának befejezését és a túszok biztonságos szabadon bocsátását” követelték.

Dua Lipa azt is megosztotta, miszerint az a döntése, hogy vitás kérdésekben felszólal, meglepő lehet néhány kritikus számára, mivel

nem akarják, hogy okos legyél. Szerintem ez egy olyan dolog, amit az emberek nem akarnak a popsztárjaiktól. Nem akarják, hogy politizálj.

Lipa az interjú egy másik részében megosztotta, hogy hamarosan megjelenő albuma „pszichedelikuspop-beütésű” lesz, és olyanok ihlették, mint a Primal Scream és a Massive Attack. „Ez a lemez kissé nyersebbnek tűnik. Szeretném megragadni a fiatalság és a szabadság esszenciáját, a szórakozást, és hagyni, hogy a dolgok megtörténjenek, legyen az jó vagy rossz”. A lemeznek egyelőre nincs megjelenési dátuma.

Rovatok