Index Vakbarát Hírportál

Meghalt egy négyéves kisfiú, miután lenyelt egy metadontablettát

2024. január 18., csütörtök 17:33

A haláleset múlt hétvégén történt, a brüsszeli ügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indított vizsgálatot. Drogfüggő vesztette el a tablettát.

A brüsszeli régióban elhelyezkedő Haren városában egy négyéves kisfiú életét vesztette, miután vélhetően lenyelt egy metadontablettát – írta az MTI az RTBF belga közszolgálati média közleménye nyomán.

A haláleset múlt hétvégén történt, a brüsszeli ügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indított vizsgálatot.

Het Nieuwsblad napilap szerint a kábítószer-elvonási terápiákban alkalmazott metadon a gyermek családjával egy épületben lakó drogfüggő nőé volt. „A többi lakos engem tart felelősnek” – nyilatkozta a nő.

A beszámolók szerint a gyanúsítottat kihallgatták, aki azt mondta, hogy körülbelül hat héttel korábban elvesztette a tablettákat tartalmazó dobozt.

Ebben a szakaszban még nem történt letartóztatás. A nyomozás még folyamatban van, hogy megállapítsák az események pontos körülményeit

– közölte az ügyészség szóvivője.

A 7sur7.be hírportál azt írta, hogy a kisfiút szülei antibiotikummal kezelték, de összecserélték a gyógyszereket, és véletlenül a metadontablettát adták be a gyermeknek.

Rovatok