Index Vakbarát Hírportál

Bejelentették a rendőrségen a román államfő eltűnését

2024. január 18., csütörtök 17:10

Bejelentette Klaus Iohannis eltűnését egy román képviselő, Adrian Axinia, a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) politikusa, amiért Iohannis nem jelent meg a nyilvánosság előtt tavaly december óta.

Ironikus bejegyzést tett közzé a Facebook-oldalán Adrian Axinia, a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) politikusa, aki a rendőrségen iktatta a kérvényét, amely a román államfő eltűnésének bejelentéséről szól – írja a Maszol.

Az ironikus poszt lényege, hogy Axinia szerint a román államfő nem tett eleget a munkahelyi kötelességének, nem áll a nyilvánosság elé, „nem közvetített például a fuvarozók és gazdák tüntetése alkalmával az államhatom és a civil társadalom képviselői között.” De megjegyezte azt is, hogy a hivatal honlapján az elnök naptárában semmilyen nyilvános tevékenység nincs bejegyezve 2023 december 18. óta.

Facebook-oldalán megosztotta az iktatószámmal ellátott rendőrségi dokumentumot is, hogy lássák, komolyan aggódik, amiért politikustársa nem teljesíti, amit Románia alkotmánya megkövetel tőle. 

Adrian Axinia a bejegyzésben azt írta, hogy ha az elnököt egészségügyi problémák gátolták abban, hogy megjelenjen a munkahelyén, akkor „azt a munkaadóinak, azaz Románia állampolgárainak tudniuk kell.”

Ha bajban van, keresztényként segíteni szeretnénk rajta

– írta.

Axinia azt kérte a román rendőrségtől, hogy derítsék ki, mi történt az államfővel, az ügyben pedig tanúként szólította az Államelnöki Hivatal alkalmazottait és a román állampolgárokat. 

Rovatok