Index Vakbarát Hírportál

A spanyol hadsereget is mozgósították a hóban rekedt autósok miatt

2024. január 20., szombat 08:07

Csaknem 600 autós rekedt egy spanyolországi autópályán a Juan vihar miatt, ezért a hadsereg egységeit mozgósították a kiszabadításuk érdekében. Az észak-spanyolországi szokatlanul fagyos, viharos időjárás számos közlekedési bonyodalmat okozott, havazás és áradások miatt több autópályát és főutat is le kellett zárni.

A hadsereget hívták a hóban rekedt mintegy 600 spanyol autós megmentésére, akik a Juan vihar okozta havazás miatt az észak-spanyolországi Soria és Agreda közötti N-122-es úton órákra elakadtak – írja a Reuters

A Juan vihar Spanyolország számos részén tombolt, de a legsúlyosabban érintett terület a Castilla y León régióban található Soriában volt, a Matalebreras és Ontalvilla de Valcorba városok közötti N-122-es országúton, ahol mintegy 600 ember rekedt körülbelül 500 járműben. A polgári védelmi erők munkatársa, Miguel Ángel Clavero közölte, hogy a zaragozai bázisról kellett csapatokat kiküldeniük a sofőrök elszállításához. 

Csaknem mínusz 13 Celsius-fokot mértek Soriában pénteken az állami meteorológiai intézet közlése alapján, az az északkelet-spanyolországi Katalóniában pedig heves esőzések alakultak ki. A vihar várhatóan szombaton vonul el. 

Rovatok