Index Vakbarát Hírportál

Káosz tört ki a belgrádi reptéren

2024. január 22., hétfő 09:42

Hatalmas káoszt okozott az induló és érkező utasok összekeveredése a belgrádi reptéren, mely többórás késéseket eredményezett.

A káoszt egy személyzeti hiba okozhatta, ami miatt a tranzitzónában összekeveredtek az érkező és az induló utasok. Ez a kavarodás még ma is késéseket eredményezett a a belgrádi Nikola Tesla repülőtéren.

A kavarodás miatt mindenkit újra át kellett vizsgálni − közölte a szerbiai közszolgálati televízió (RTS).

Vasárnap 17 és 21 óra között nem szálltak fel gépek a reptérről, és a belügyminisztérium közölte, hogy a repülőtér személyzete hibát követett el, amikor 17 óra körül egy Szkopjéból érkező járat utasait véletlenül az indulásra váró, a kötelező ellenőrzéseken már átesett utasok közé irányította. Emiatt a tranzitzónát kiürítették, és minden utast újra át kellett vizsgálni. A négyórás szünet után indult csak újra az útlevél-ellenőrzés, és szállhattak fel az utasok a gépekre, amelyek így jelentős késéssel tudtak csak elindulni − írja a 24.hu

A közlekedési minisztérium munkatársa, Veronica Jecmenica elárulta, hogy a hatalmas késések 17 gépet érintettek és 3 járatot törölni kellett. Az ügyben vizsgálatot rendelt el a minisztérium. A társaság is elismerte hibáját és vállalta a felelősséget.

Rovatok