Index Vakbarát Hírportál

Meghiúsítottak egy kartelltag kiszabadítására tett kísérletet a mexikói biztonsági erők

2024. január 22., hétfő 13:38

Legkevesebb 12 bűnöző meghalt a biztonsági erők és feltehetően a hírhedt Sinaola kartellhez tartozó fegyveresek között egy autópályán lezajlott tűzharcban az észak-mexikói Sonora államban − tudatta vasárnap az állam ügyészsége.

A közlemény szerint hét fegyveresnek sikerült elmenekülnie, közülük néhányan feltehetően megsebesültek, két biztonsági tisztviselőt pedig kórházba szállítottak, állapotuk egyelőre stabil − tette hozzá a vádhatóság.

A támadók a Sinaola kartell Los Cazadores nevű frakciójának egyik bérgyilkosa, Jesús Humberto Limón fiát akarták kiszabadítani helyi idő szerint szombat délután Hermosillo közelében, az országúton, a biztonsági erőknek azonban sikerült visszaverniük a támadást.

A Carlos Humberto nevű férfi − akit a hatóságok csupán percekkel a lövöldözés előtt vettek őrizetbe erőszakos bűncselekmények miatt Camino del Seriben − a gyanú szerint szintén a Sinaloa kartellnek dolgozik, amelyet jelenleg a bebörtönzött mexikói drogbáró, az El Chapo (Köpcös) néven ismert Joaquín Guzmán fiai vezetnek − írja az MTI. 

A biztonsági erők 21 fegyvert, köztük gépkarabélyokat, golyóálló mellényeket, terepszínű felszerelést, hat furgont és jelentős mennyiségű lőszert foglaltak le az akciót követően.

Rovatok