Index Vakbarát Hírportál

Rekordmennyiségű kokaint foglalt le az ecuadori hadsereg

2024. január 23., kedd 08:19

Több mint húsz tonna kokaint foglalt le az ecuadori hadsereg a nyugati Vinces városban – közölték hétfőn a latin-amerikai állam hatóságai.

Ecuador hadserege közölte, a szervezett bűnözés ellen indított műveletük keretében rekordmennyiségű kábítószert foglaltak le.

a bűnözők a 22 tonna drogot 733 csomagba pakolták, és feltehetőleg Ázsia, Európa és az amerikai kontinens országaiba szánták.

Az X közösségi oldalon felvételeket tettek közzé vasárnap a műanyag csomagokról, amelyek némelyikén nagy légitársaságok nevei szerepeltek.

Az Egyesült Államok korábban szorosabb együttműködést szorgalmazott a bűnszervezetek elleni harcban, az utóbbi 13 napban több mint 2700 gyanúsítottat fogtak el Ecuadorban.

A quitói kormány a befolyásos kokaincsempész-bandákat teszi felelőssé az elharapódzó erőszakért, beleértve egy kórház elleni támadást, túszok ejtését és egy élő televíziós közvetítés megszakítását is fegyveresek által.

Az eddigi rekordot 9,6 tonna kokainnal egy 2021-es drogfogás tartja Ecuadorban. A Mexikóba és az Egyesült Államokba szánt – 450 millió dollár értékű – kábítószert akkor egy álfal mögé rejtve találták meg Guayaquil városban.

Rovatok