Index Vakbarát Hírportál

Veszélyes vizekre merészkedtek és a tengerbe fulladtak többen Ausztráliában

2024. január 25., csütörtök 08:17

Négy ember fulladt a tengerbe Ausztráliában, mert veszélyes helyen úsztak. Sokáig küzdöttek az életükért, de végül mindannyian meghaltak.

Meghalt négy ember, mert veszélyes helyen úsztak és a tengerbe fulladtak az ausztráliai Victoria államban – közölte a helyi rendőrség csütörtökön.

A sürgősségi szolgálatok szerdán kaptak bejelentést arról, hogy négy ember az életéért küzd a vízben, a Melbourne melletti Phillip Islanden, Forrest Caves partjainál – áll a Victoria állami rendőrség közleményében.

Három nőt és egy férfit eszméletlenül húztak ki a vízből. Közülük hárman a helyszínen meghaltak, egy nőt pedig válságos állapotban szállítottak kórházba, de később ő is életét vesztette

– jelentette a rendőrség, hozzátéve, hogy jelentést készítenek a halottkém számára, de nem kezelik gyanúsként a haláleseteket.

Az AAP ausztrál hírügynökség a Life Saving Victoria életmentő szervezetre hivatkozva azt közölte; az incidens az elmúlt közel 20 év legszörnyűbb tragédiája volt az állam vizein.

A négy ember veszélyes, járőrök nélküli területen úszott – mondta Kane Treloar, az életmentő szervezet parancsnoka az AAP-nek.

Ez semmiképpen nem olyan hely, ahol javasolnánk, hogy bárki is úszni menjen

– jelentette ki Treloar, hozzátéve, hogy az ilyen partszakaszok fokozottan ki vannak téve a törőhullámoknak és áramlatoknak, így csak az igazán tapasztalt úszóknak szabad a vízbe menniük vagy úszniuk ezeken a területeken – írja az MTI. 

Rovatok