Index Vakbarát Hírportál

A Netflix eltörli legolcsóbb reklámmentes csomagját

2024. január 25., csütörtök 06:03

A Netflix eltörli a legolcsóbb, hirdetésmentes Basic előfizetését, elsőként Kanadában és az Egyesült Királyságban szűnik meg.

A Netflix vezetői kedden beszámoltak a befektetőiknek, hogy eltörlik a legolcsóbb, hirdetésmentes Basic előfizetésüket néhány olyan országban, ahol reklámokkal támogatott csomagok is elérhetőek.

Ez Kanadával és az Egyesült Királysággal kezdődik majd az idei második negyedévben – írja a The Verge.

Így a 15,49 dolláros előfizetés lesz a legolcsóbb reklámmentes csomag a streamingszolgáltatónál ezekben az országokban. Magyarországon a Netflix díjcsomagok ára 2490 forint és 4490 forint között van havonta.

A befektetőknek adott videóinterjúban Greg Peters társ-vezérigazgató elmondta, hogy a hirdetéssel támogatott csomag jelenleg 23 millió havi aktív felhasználónál tart. Kiemelte azt is, hogy szeretnék a szolgáltatást vonzóbbá tenni a tavalyihoz hasonló fejlesztésekkel.

A Netflix azt is bejelentette, hogy 2023 utolsó negyedévében 13,1 millió előfizetővel bővültek, így világszerte 247 millióra emelkedett az előfizetőik száma.

Az előfizetők száma földrajzi bontásban elérte

A Netflix szolgáltatása rengeteg új funkcióval is bővült az évek alatt, a 4K streamekkel és a játékpiacra való betöréssel, ugyanakkor megjegyezték, hogy ez nem lesz mindig ingyenes.

Ahogy beruházunk a Netflixbe és fejlesztjük azt, időnként megkérjük tagjainkat, hogy fizessenek egy kis pluszt

– közölték.

A vállalat azt is bejelentette, hogy megszerezte a Monday Night Raw és más WWE-műsorok jogait, ami mérföldkövet jelent a sportágak (vagy legalábbis a sportokhoz kapcsolódó viteldíjak) lineáris tévézésről a streamingre való átállásában. 18 Oscar-jelölésével a Netflix minden stúdiót megelőzött, még a Megfojtott virágokat felvonultató, 13 jelölést begyűjtő Apple-t is.

Rovatok