Index Vakbarát Hírportál

Ötven zacskó kokaint foglaltak le egy belga miniszter hivatalában

2024. január 26., péntek 17:03

Caroline Désir, Belgium francia nyelvű közössége oktatási miniszterének hivatalában foglalták le a drogot még decemberben. Nyolc gyanúsítottat letartóztattak, a vád kábítószer-kereskedelem és kábítószerbirtoklás.

Ötven zacskó kokaint foglalt le a rendőrség Caroline Désir, Belgium francia nyelvű közössége oktatási miniszterének hivatalában decemberben, az ügyet eddig titokban tartották – írta  meg az MTI a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap cikke alapján.

A beszámoló szerint a rendőrök átkutatták a miniszter irodaját, majd az ott ösztöndíjasként dolgozó Mekki Vanhaelen magánlakásában tartott házkutatás során 10 ezer euró készpénzt találtak. Ezt követően az ügyészség nyolc férfi ellen adott ki elfogatóparancsot, akiket később előzetes letartóztatásba helyeztek a Brüsszel melletti hareni börtönben.

Egyikük a belgiumi francia közösség kultúráért és audiovizuális ágazatért felelős korábbi miniszter, Fadila Laanan fia.

Közölték: az ügyben illetékes brüsszeli ügyészség csütörtökön tartotta az első meghallgatást. A vádlottakat kábítószer-kereskedelem és -birtoklás vádjával állítottak elő még decemberben.

A meghallgatáson az eljáró ügyészség két gyanúsítottat feltétesen szabadlábra helyezett, hat gyanúsított fogva tartását pedig megerősítette.

Rovatok