Index Vakbarát Hírportál

Letartóztattak egy nőt, aki egy oroszlánkölyökkel kocsikázott Pattaya belvárosában

2024. január 26., péntek 11:05

A thaiföldi rendőrség letartóztatott egy nőt, aki oroszlánkölyökkel sétálgatott, majd kocsikázott Pattaya város utcáin.

A thaiföldi nőt, Sawangjit Kosoongnernt azt követően állították elő a hatóságok, hogy a közösségi médiában elterjedt egy videó arról, ahogy 

az oroszlánja egy nyitott tetejű, fehér Bentley hátsó üléséről nézelődik a városban.

A nőt vadállat engedély nélküli birtoklásával vádolják, ami egy év börtönbüntetéssel és 100 000 baht (1 millió forint) pénzbírsággal jár.

BBC közölte, bár Thaiföldön nem illegális az oroszlántartás, azonban hivatalosan kérvényezni kell azt, ez pedig jelen esetben elmaradt.

Kosoongnern a rendőrségnek azt mondta, hogy egy thaiföldi férfitól vásárolta az állatot, aki a szállításban is segített neki.

Az esetről készült videóban jól látható, hogy az autót egy férfi vezette, aki feltehetően az oroszlán gazdájának barátja. A rendőrség vádat emelt a Srí Lanka-i férfi ellen is, amiért vadállatot vitt nyilvános helyre. A nyomozók a férfit még nem tudták letartóztatni, ugyanis már nem tartózkodik Thaiföldön.

A hatóságok közölték, hogy eljárást indítottak a férfi ellen is, aki eladta az oroszlánt a nőnek. A tisztviselők szerint Thaiföldön jelenleg 224 oroszlán van törvényes tulajdonban.

Rovatok