Index Vakbarát Hírportál

Majdnem 2000 alkalmazottat küldenek világgá a Microsoftnál

2024. január 27., szombat 07:29

Majdnem két éven keresztül ment a huzavona, hogy a Microsoft megszerezze a legnagyobb független játékkiadót, az Activision Blizzardot. Most, hogy ez megtörtént, hirtelen rájöttek, hogy nincs is szükségük ennyi munkatársra.

A Bethesdát is birtokló ZeniMax 7,5 milliárd dolláros, majd a tavaly véglegesített, majdnem 69 milliárd dollárba (!) kerülő Activision Blizzard felvásárlás után már egyáltalán nem kétséges, hogy a Microsoft a világ egyik, ha nem a legnagyobb kiadója. Ettől függetlenül a játékiparon belül tomboló elbocsátáshullám őket sem kíméli. Néhány napja még az Xbox idei első Developer Direct show-ján jelentették be új játékaikat (többek között az új Indiana Jones-játékot és a Hellblade második felvonását), viszont a háttérben már bőven rotyogott a feketeleves. 

Az amerikai IGN-hez jutott el egy levél, amelyben Phil Spencer, az Xbox Gaming divíziójának vezetője beszél arról, hogy a Microsoft Gaming és az Activisin Blizzard fejesei összedugták a homlokukat, és rájöttek, hogy 

a 22 000 fős csapatunkat mintegy 1900 fővel csökkentenünk kell.

Elmondja, hogy mindenki nagyon fontos szerepet játszott a cég életében és a játékok elkészültében, mindenkire egyenként nagyon büszkék, és az elválás fájdalmas lesz, de végül is az a lényeg, hogy az „ajtó arra van”, és csukják be maguk után a távozók, ha már kimentek rajta. 

Teljes körű támogatást nyújtunk azoknak, akiket ez az átmenet érint, beleértve a helyi munkaügyi törvények által tájékoztatott végkielégítéseket is

– teszi hozzá Spencer.

Rovatok