Index Vakbarát Hírportál

Kábszer-birtokláson kapták a Peaky Blinders sztárját

2024. január 27., szombat 11:07

Paul Andersonnál crack kokaint, amfetamint és diazepámot is találtak. A Peaky Blinders (Birmingham bandája) nagyszabású fináléja – melynek forgatása idén nyáron kezdődik – így elég nagy bajba került, hiszen a sztár beismerte bűnösségét.

Paul Andersont a tavalyi Boxing Day estéjén, vagyis december 26-án kapták el egy hampsteadi (vagyis északnyugat-londoni) bárban, miután a pub vezetője egy vendég bejelentése alapján kihívta a rendőrséget, hogy crack kokaingőz szagát érzi a mozgássérült mosdóból kiszűrődni, ahonnan a színész jött ki nem sokkal korábban – írta meg a Daily Mail

A rendőrök el is fogták a »részeg« Andersont, aki egy fiatalemberrel és egy 17 hónapos csecsemővel volt. Egy rendőrőrsre vitték, ahol megtalálták a színésznél a crack kokaint, egy csomag barna port, amelyről kiderült, hogy amfetamin, valamint vényköteles gyógyszereket (diazepámot és pregabalint)

– mondta Kevin Kendridge ügyész.

Anderson a kihallgatása során minden kérdésre „no comment” választ adott, de később pozitív lett a tesztje ópiátokra és kokainra, crackre viszont nem. A csütörtöki tárgyaláson bűnösnek vallotta magát a négy drogvádban. Elismerte a drog birtoklását, valamint B osztályú amfetaminok és két C osztályú, vényköteles szer birtoklását is.

A védője, Moira MacFarlane elmondta, hogy amikor a Peaky Blinders rajongói felismerték Andersont, nem tudott ellenállni annak, hogy „belebújjon az ökölvívó pokoljáró Arthur Shelby szerepébe, aki a sorozatban gyakran látható drogozva”.

Gyakran felismerik, és ő mindent megtesz, hogy a sorozat rajongóinak kedvében járjon azzal, hogy belebújik a karakterébe. Aznap is felismerték, és megpróbálta eljátszani Shelbyt ezeknek az embereknek. És az életmódja miatt, amit folytat, az emberek gyakran adnak neki ösztönzőket.

– mondta Anderson védőügyvédje a bíráknak.

Moira MacFarlane ragaszkodott ahhoz, hogy Anderson – akit összesen 1345 fontra büntettek –, nem szívott crack kokaint, de elismerte: „Szerencsétlen helyzetbe került, és lett volna ereje nemet mondani.”

Mi lesz a Peaky Blinders sorsa?

A sorozat készítői – amelynek főszereplője az Oscar-jelölt Cillian Murphy, aki Anderson testvérét, Tommyt alakítja a képernyőn – egy nagyjátékfilmes finálét dolgoznak ki, de az ítélet „jelentős hatással” lehet a filmre – mondta egy névtelen forrás.

„A forgatókönyvíró, Steven Knight még mindig írja a forgatókönyvet” – mondta a forrás. „De ez az ítélet hatalmas problémákat fog okozni, mivel nagyon nehéz lesz egy Peaky Blinders-filmet megcsinálni egy ilyen kulcsfontosságú karakter nélkül, miközben pont ugyanolyan nehéz lenne, hogy újra eljátssza a szerepét, mintha mi sem történt volna”.

A harmadik lehetőség az lenne, hogy az egészet lemondjuk. Szerintem a legvalószínűbb, hogy folytatódik, és csak Steven tudja, hogy mely karakterek fognak szerepelni

– mondta a forrás.

Rovatok