Index Vakbarát Hírportál

15 órát töltött egy sífelvonón rekedve egy snowboardos

2024. január 28., vasárnap 11:04

Egy snowboardos 15 órát töltött csapdába esve egy sífelvonó gondolájában a fagyos hőmérséklet közepette egy Kalifornia és Nevada határán fekvő üdülőhelyen.

15 órát töltött egy sífelvonó gondolájának csapdájába esve egy snowboardos a Tahoe-tói üdülőhelyen – írja az Associated Press.

Monica Laso csütörtök délután 5 óra körül szállt fel a Heavenly síközpontban a gondolára, hogy lejusson a hegyről, mert túl fáradt volt a snowboardozáshoz. De a kabin megállt, miközben ő még mindig a levegőben volt – mesélte a nő a KCRA-nek, amely elsőként számolt be a hírről.

Laso segítségért kiáltott, de senki sem hallotta meg, és a mobiltelefonja sem volt nála.

Kétségbeesetten sikoltoztam, amíg el nem vesztettem a hangomat

– mondta a nő. Az éjszakát azzal töltötte, hogy a kezét és a lábát dörzsölgette, hogy leküzdje a hideget.

Laso barátai csütörtökön jelentették az eltűnését az El Dorado megyei seriff hivatalának, de csak péntek reggel találták meg, amikor a gondola ismét beindult, és a személyzet észlelte, hogy a nő az egész éjszakát ott töltötte. Péntek reggel 8:30 körül hívták a mentőket, miután Lasót megtalálták. A nő reagált és éber volt, de elutasította a kórházba szállítást.

A Tahoe-tó délkeleti oldalán, a kaliforniai–nevadai határ közelében fekvő síközpont a „legnagyobb komolysággal” vizsgálja, hogyan esett csapdába Laso.

Vendégeink biztonsága és jóléte a legfőbb prioritásunk a Heavenly Mountain Resortban

– mondta Tom Fortune, az üdülőközpont alelnöke és üzemeltetési igazgatója.

Rovatok