Index Vakbarát Hírportál

Kimászott a repülőgép szárnyára egy férfi Mexikóban, a többi utas hősként ünnepelte

2024. január 28., vasárnap 17:27

Letartóztattak egy férfit Mexikóban, miután kinyitotta egy repülőgép vészkijárati ajtaját, és kisétált a gép szárnyára múlt hét csütörtökön.

A merész illető azután mászott ki a gép szárnyára, hogy órák óta várakozott a többi utassal együtt az indulásra. Az AeroMexico légitársaság Guatemala Citybe tartó repülőgépe ugyanis ekkor már három órája késett, légkondicionálás és ivóvíz nélkül vesztegelve a kifutón, ami alaposan megviselte az utasokat – írja a BBC.

A Mexikói Nemzetközi Repülőtér közölte, hogy nem történt kár, de az utast ennek ellenére átadták a rendőrségnek. A késést állítólag karbantartási probléma okozta.

A többi utas nem hagyta annyiban a dolgot, és aláírtak egy nyilatkozatot, amelyben kijelentik, hogy a férfi mindannyiuk támogatását élvezi, ugyanis friss levegőt engedett az utastérbe.

A Mexikóváros és Guatemala között közlekedő AM 0672-es járat valamennyi utasa kijelenti, hogy a fedélzeten tartózkodó utas, aki kinyitotta a vészkijárati ablakot, mindenki védelmében, mindenki támogatásával tette azt, mivel a késés és a levegő hiánya veszélyes körülményeket teremtett az utasok egészségére nézve. Megmentette az életünket

– írták a nyilatkozatban.

Borítókép: Az AeroMexico egyik repülőgépe (Fotó: Ricardo Rubio/Europa Press via Getty Images)

Rovatok