Index Vakbarát Hírportál

Véres fogú cápát mosott partra a víz Spanyolországban, megpróbálták visszalökni a tengerbe

2024. január 28., vasárnap 15:49

A délkelet-spanyolországi Puerto de Mazarronban található Playa del Rihuete strandon hétfőn este 10 óra körül egy több mint két méter hosszú, véres fogú cápát mosott partra a víz.

Egy sebesült cápát mosott partra a víz Spanyolországban. A 440 kilós állatot nem sikerült megmenteni, bár a strandolók megpróbálták visszalökni a tengerbe – írta a The Sun.

Az eset a Playa del Rihuete strandon történt hétfőn este, miután az állat túl közel sodródott a parthoz. A helyi média szerint a ragadozót néhány nappal a halála előtt már látták a környéken. Az állatról egy nyilvános csoportban több fotó is megjelent.

Az első jelentések szerint az állat kékcápa volt, mások szerint nagy fehér cápa, de még a hatóságok is nehezen tudták azonosítani a fajt a hétfői városházi ülésen, kedd kora reggel azonban

egy állatorvos mintát vett az állatból, amelyről most már úgy vélik, hogy makócápa.

Annak ellenére, hogy a faj világszerte a tengerparti mérsékelt és trópusi tengerekben él, a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) a veszélyeztetett kategóriába sorolta. Akár 4 méter hosszúra is megnőhet, és 570 kilogrammot is nyomhat.

Mivel a partra mosott példány ennél jóval kisebb volt, így fiatal lehetett. A MurciaToday beszámolója szerint a cápát egy engedélyezett szeméttelepre szállították.

Rovatok