Index Vakbarát Hírportál

A Boeing miatt kerülhetetett veszélybe a légi közlekedés

2024. január 30., kedd 14:52

Dublinban egy hete tanácskoznak a légi közlekedés válsághelyzetéről, melyen a legnagyobb befektetők és lízingcégek képviselői is részt vesznek.

Egyre több és nagyobb problémák fordulnak elő a Boeing típusú repülőgépekkel, melyek gyártása egy időre szünetelt is, melyről az Index is írt. 

Az Alaska Airlines a lehulló alkatrészes balesete is elég nagy port kavart, részben emiatt gyűlt össze a válságstáb Írországban.  A baleset súlyos helyzetbe hozta a gyártót, akik komoly nehézségekkel néznek szembe, egyrészt a személyzethiány, és az alkatrészellátás akadozása miatt is.

Ráadásul – a Reuters hírügynökség szerint – a jegyárak növekedésére is számítani lehet, a magasabb lízingdíjakból kifolyólag, erről is írtunk már. 

Úgy számoltunk, hogy a légitársaságok 2026-27 táján már képesek lesznek kielégíteni a pandémia után megugrott keresletet, de a Boeing okozta kritikus helyzet miatt ez kitolódhat

– nyilatkozta Rob Morris, az egyik vezető tanácsadó cég főnöke. 

A Boeing bejelentette, hogy nem szeretnék ha a jövőben még több probléma történne a gépeikkel és a vállalat a jövőben szigorítani fogja az ellenőrzéseket. 

Rovatok