Index Vakbarát Hírportál

Londonban lelőttek a rendőrök egy számszeríjjal fenyegetőző férfit

2024. január 30., kedd 13:19

A Scotland Yard tájékoztatása szerint a 30 év körüli férfi, akinél a számszeríj mellett más fegyverek is voltak, a brit főváros központi negyedében lévő Southwark kerületben megpróbált erőszakkal behatolni egy lakásba, és azzal fenyegetőzött, hogy a lakók életére tör.

Londonban lelőttek kedden a rendőrök egy férfit, aki egy számszeríjjal fenyegette meg őket. A helyszínre hívott fegyveres rendőri osztag érkezése után a férfi behatolt egy lakásba, és a rendőrök akkor lőtték őt le.

A rendőrség és a kiérkező mentők elsősegélyben részesítették a sérültet, aki azonban a helyszínen meghalt – áll a Scotland Yard beszámolójában.

Az incidens során a lakásban tartózkodók közül ketten könnyebben megsérültek.

A rendőrségi tájékoztatás hangsúlyozza, hogy fegyveres rendőri egységek napi rendszerességgel járőröznek London utcáin, de nagyon ritkán fordul elő, hogy a lőfegyverüket ténylegesen használniuk kéne

– írja az MTI. 

Nagy-Britanniában – ahol a nem kommandós vagy nem terrorelhárító feladatokra kiképzett, utcai járőrözést végző rendőröknél hagyományosan nincs lőfegyver – valóban rendkívül ritka a rendőrségi fegyverhasználat, és alig van példa rendőrök elleni fegyveres támadásra is.

Rovatok