Index Vakbarát Hírportál

Halálos verekedés volt Salzburgban

2024. február 1., csütörtök 13:47

Egy ember meghalt és legalább három megsérült csütörtök hajnalban Salzburgban egy verekedésben, amelyben az osztrák rendőrség szerint legalább tizenöten vettek részt.

A salzburgi rendőrség helikopterrel, szolgálati kutyákkal érkezett a verekedés helyszínére, amelyen kések is előkerültek. A tartományi rendőrkapitányság három személy letartóztatásáról számolt be csütörtök reggel.

„A hatóságok minden rendelkezésre álló erőt bevetettek az erőszak megfékezésére” – tájékoztatta az APA hírügynökséget egy rendőrségi szóvivő. A sérülteket a helyi vöröskereszt kórházba szállította.

Az incidenst követően az intézkedő rendőrök egy késszúrásoktól súlyosan sérült férfit találtak a Lehener park melletti utcában. 

A sérültet elsősegélynyújtás után kórházba szállították, ahol azonban nem sokkal később meghalt.

A rendőrség szerint a férfi valószínűleg szomáliai volt.

Az összetűzés háttere egyelőre nem ismert. Az első vizsgálatok szerint este 11 órától két incidens is történt, az egyik a Lehener parkban, a másik pedig egy, a park mellett húzódó mellékutcában. Kezdetben nem volt világos, hogy a két esetnek köze lett volna egymáshoz. Az eszkaláció okát és a bűncselekmény indítékát még nem sikerült megállapítani.

A rendőrség beszámolója szerint jelenleg házkutatások zajlanak, és folyamatban van a bizonyítékok elemzése és a tanúk kihallgatása.

A közlések szerint az érintettek főként szíriai származásúak voltak.

Rovatok