Index Vakbarát Hírportál

Megölték Nigéria egyik uralkodóját, a feleségét elrabolták

2024. február 2., péntek 17:35 | aznap frissítve

Ismeretlen támadók törtek rá Nigériai egyik uralkodójára és családjára csütörtök éjjel. Kwara állam uralkodója, Segun Aremu meghalt, feleségét elrabolták. Egyelőre nem tudni, hogy mi az elkövetők célja, de feltehetően váltságdíjat kérnek majd a túszokért.

A fegyveresek csütörtök este rohamozták meg Segun Aremu – hivatalos címén korói olukoro – nyugalmazott hadseregtábornok és uralkodó palotáját.

A támadók az uralkodót agyonlőtték, majd a feleségét és további négy embert elraboltak.

A hatóságok közölték, egyelőre nem tudták azonosítani az elkövetőket, de hajtóvadászatot indítottak felkutatásukra. Hozzátették, még nincs tudomásuk arról, hogy váltságdíjat követelnének a túszokért – írta a BBC.

Abdul Rahman Abdul Razaq kormányzó elítélte az uralkodó meggyilkolását. Mint írta, megígéri, hogy a hatóságok elfogják a felelősöket.

Nigériában súlyos gond az emberrablás 

A hét elején emberrablók öt iskolást és négy tanárt vittek magukkal Ekiti államból, és 100 millió naira (40 millió forint) váltságdíjat követeltek szabadon bocsátásukért.

Szerdán egy magas rangú kormányzati tisztviselőt, a múlt hónapban pedig hat lánytestvért raboltak el apjukkal együtt otthonukból. A fegyveresek az egyik lányt agyonlőtték, mert késett az érte követelt váltságdíj kifizetése.

Az elmúlt években Nigériában egyre súlyosabb gond az emberrablás, a fegyveres bandák főként az utazókat, a diákokat rabolják el, de adott esetben a vidéki és a városi területeken élőket is megtámadják.

Rovatok