Index Vakbarát Hírportál

Egy indiai modell megjátszotta a halálát, hogy felhívja a figyelmet a méhnyakrákra

2024. február 4., vasárnap 13:52

Poonam Pandey indiai modell és színésznő a halálát színlelte a méhnyakrák elleni reklámfogásban, hogy felhívja a figyelmet a rákra.

A 32 éves nő halálát pénteken jelentették be az Instagram-oldalán, majd menedzsmentje is megerősítette a hírt a sajtónak. Szombaton azonban elárulta, hogy a bejelentés csak egy trükk volt, hogy felhívja a figyelmet a méhnyakrákra.

Az indiai modell azzal védekezett, hogy a reklámfogás „szükséges volt”.

A 32 éves Poonam Pandey 2011-ben vált híressé, amikor megígérte, hogy levetkőzik az indiai krikettcsapat előtt, ha megnyerik a világbajnokságot. Azóta több bollywoodi filmben és valóságshow-ban is szerepelt.

A halálát bejelentő közleményt pénteken tette közzé Instagram-oldalán. Pandey menedzsmentje is megerősítette halálát a sajtónak, míg kollégái és színésztársai a közösségi médiában emlékeztek meg róla.

Néhányan azonban szkeptikusak voltak, rámutatva a négy nappal korábban közzétett bejegyzéseire, amelyek tanúsága szerint Pandey egy éjszakai hajókiránduláson vett részt – írja a Sky News

Pandey aztán egy szombaton közzétett videóban azt mondta, hogy nem halt meg, és bocsánatot kért rajongóitól, amiért sokkolta őket.

Igen, megjátszottam a halálomat. Extrém, tudom. De hirtelen mindannyian a méhnyakrákról beszélünk, nem igaz? Büszke vagyok arra, amit a halálhírem elért

– mondta Pandey.

Néhány más rákos megbetegedéssel ellentétben a méhnyakrák teljesen megelőzhető. A kulcs a HPV-vakcinában és a korai felismerésben rejlik. Megvannak az eszközeink ahhoz, hogy senki ne veszítse életét ebben a betegségben. Erősítsük meg egymást a kritikus tudatossággal, és biztosítsuk, hogy minden nő tájékozott legyen a teendőkről.

Egy későbbi posztban, amelyben megvédte tettét, azt írta:

„Nyugodtan fejezd ki a frusztrációdat – megértem. De ez nem csak szájbarágás, ehelyett az egész testemet a méhnyakrák elleni harc szolgálatába állítom.”

Rovatok