Index Vakbarát Hírportál

Az anyja viccén nevetve ébredt fel ötéves kómájából egy nő

2024. február 5., hétfő 19:53

Ötéves kómából ébredt fel egy amerikai nő, úgy, hogy közben az anyja viccén nevetett. Azóta annyira megerősödött, hogy már a fia focimeccsén is kint járt. Jelenleg arra gyűjt a családja, hogy beszerezhessenek egy mozgássérültfurgont és akadálymentesíthessék az otthonát.

A Michigan állambeli Nilesból származó Jennifer Flewellen még 2017. szeptember 25-én, 35 évesen szenvedett autóbalesetet, azután kórházba került. A most 41 éves nő négy évig és 11 hónapig volt kómában, gyakorlatilag már senki nem számított arra, hogy felébred – írja az Unilad nevű portál.

Végig azt mondták nekünk, hogy anoxiája van, és hogy az agykárosodás miatt soha nem fog felébredni, de soha ne mondd, hogy soha

– mondta az anya.

Means elárulta, hogy 2022 augusztusában épp egy viccet mesélt a lányának, amikor a nő bólogatni és mosolyogni kezdett. Az anya először megijedt, mert a többéves kóma alatt nem látott még ilyet. A nő megjegyezte, hogy azért a lánya nem teljesen ébredt fel a vicc hatására, mert beszélni még nem tudott, viszont a bólogatás is egyfajta csodának minősül. 

Mint mondta, azóta Flewellen egyre „erősebb”, olyannyira, hogy tavaly októberben már el tudott menni a fia focimeccsére is. Most abban bízik a család, hogy hamarosan újra beszélni és járni fog, a család pedig azóta elindított egy GoFundMe-t, hogy segítsen fedezni a Flewellen felépüléséhez szükséges kezelés költségeit, továbbá az összegből biztosítanának a nőnek egy mozgássérültfurgont, és otthonát is akadálymentesítenék. 

Rovatok