Index Vakbarát Hírportál

A Lufthansa törölte az összes szerdai budapesti járatát

2024. február 6., kedd 18:05

Figyelmeztető sztrájkot hirdetett a Verdi szakszervezet a Lufthansa földi kiszolgálását végzők körében február 7-én és 8-án, így a német légitársaság járatainak csak 10-20 százaléka közlekedik szerdán, minden budapesti járatát is törölte.

Nagy hatással lesz a menetrendre a Verdi szakszervezet sztrájkja a légitársaság menetrendjére, mivel szerdán hajnali 4-től csütörtök reggel 7 óra 10 percig Frankfurt, München, Hamburg, Berlin és Düsseldorf repülőterein a földi kiszolgálók nem veszik fel a munkát a Lufthansánál – olvasható az airportal.hu tájékoztatásában.

A figyelmeztető munkabeszüntetés miatt február 7-én a társaság járatainak csupán 10-20 százalékát tudja biztostani.

Az érintett utasokat e-mailben vagy a mobilapplikációban értesítette a légitársaság, amely ingyenes átfoglalást tesz lehetővé, valamint a belföldi járatok esetében vonatjegyre beváltható utalványt ajánl.

A törölt járatok utasait arra kéri a cég, hogy ne menjenek ki a repülőterekre, a sztrájk miatt az ügyfélszolgálati pultokban sem lesznek dolgozók.

A munkabeszüntetés hátterében a Lufthansa, a Lufthansa Technik, a Lufthansa Cargo, a Lufthansa Technik Logistik Services, a Lufthansa Engineering and Operational Services és a csoport más vállalatainál dolgozó mintegy 25 000 földi alkalmazottat érintő kollektív tárgyalások állnak. Az eddigi fordulók során – a szakszervezet közlése szerint – a munkáltató nem tett elfogadható ajánlatot. A következő tárgyalás február 12-én lesz.

Rovatok