Index Vakbarát Hírportál

Leleményes apácák Airbnb lakásokat adnak ki egy XVI. századi kolostorban

2024. február 7., szerda 17:16

Néhány apáca úgy döntött, hogy kiadja a 16. századi sevillai Jézus Szent Mária kolostor üresen álló lakásait, miután kiköltözött a portásuk és családja. Sokakat vonz a békés környezet.

A vendégek mostantól rövidtávú bérelhetnek lakásokat a 16. századi sevillai Convento de Santa Maria de Jesus, Jézus Szent Mária XVI. századi kolostor falai között – írja a The Guardian

Akinek elege van a papírvékony falakból, zajos, kíváncsi szomszédokkal sújtott Airbnb-kből, az a dél-spanyolországi Sevilla szívében található új apartmanok egyikében kereshet menedéket, amelyek „békét, fényt és nyugalmat” ígérnek.

A szóban forgó lakások ugyanis a 16. századi falai között találhatók – amely a Szent Klára kolostorban élő apácák közösségének ad otthont. A nővérek néhány hónappal ezelőtt törtek be a bérleti piacra, miután úgy döntöttek, hogy a házi készítésű édességeken kívül más pénzkereseti lehetőségeket is keresnek. Akkor döntöttek a rövid távú bérbeadás mellett, amikor a portásuk és családja által bérelt lakás végleg felszabadult. 

Olyan bevételt hoznak, ami segít megélni, de nem akartuk, hogy a hivatásunk rovására menjen, ezért mást bíztuk meg az irányítással

– mesélte Maria Jose nővér egy spanyol lapnak.  

A kiadással foglalkozó megbízottak egy az apácák édességeiből vásároló ismerősük által szereztek tudomást az üresen álló szobákról. Egyelőre egy évre szóló megállapodást kötöttek. A lakások 90 és 180 euró közötti áron bérelhetők legalább két éjszakás tartózkodásra, a választott lakás méretétől függően.

Egyelőre az a tapasztalatuk, hogy több külföldi látogatót vonzanak a különleges lakások, mint spanyolt. 

Rovatok