Index Vakbarát Hírportál

Hullámvasúton rekedtek az emberek a hongkongi Disneylandben

2024. február 7., szerda 11:37

Tizenkét embert menekítettek ki a hongkongi Disneyland meghibásodott, zárt terű hullámvasútjáról, miután a gépezet leállt és az utasok a pályán rekedtek.

A hongkongi hatóságok közölték szerdán, hogy a rendőrség és a tűzoltók helyi idő szerint 15 óra után kaptak bejelentést az esetről. Személyi sérülés nem történt, a helyszínen sem füst, sem tűz nem volt – közölte a rendőrség szóvivője.

Az utasokat a bejelentés után egy órával sikerült kimenekíteni – jelentette a tűzoltóság. Nagyjából 40 tűzoltót vezényeltek a helyszínre. A Csillagok háborúja tematikájú, zárt terű hullámvasút neonfényekkel tarkított sötét tereken megy keresztül.

A Disney egyelőre nem reagált a történtekre. Ugyanakkor a hivatalos weboldalon található korábbi előzetes tervek szerint a hullámvasutat február 26. és március 1. között karbantartás miatt lezárják.

Mostanában többször is előfordult a nagyvilágban, hogy hullámvasúton rekedtek az emberek. Januárban az ausztrál Warner Bros Movie World élményparkban, decemberben pedig Japánban történt hasonló. 

Rovatok