Index Vakbarát Hírportál

A Finnair mérlegre állítja utasait a repülőgépre való beszállás előtt

2024. február 8., csütörtök 06:29

A Finnair közölte, hogy februártól májusig leméri az utasok, valamint a kézipoggyászuk súlyát a helsinki repülőtéren a gépre való beszállás előtt. A légitársaság szerint azonban nincs ok az aggodalomra.

A Finnair a repülőgépre való beszállás előtt le fogja mérni az utasok és kézipoggyászaik súlyát várhatóan februárban, áprilisban és májusban – számolt be az Yle finn közszolgálati lap. 

A légitársaság azonban mindenkit megnyugtat, hogy ez egy önkéntes súlymérés lesz, amely az utasok és a poggyászok átlagos súlyának meghatározására szolgál majd. A mérlegeket a Helsinki-Vantaa repülőtéren több beszállókapunál is elhelyezik.

Az utasok és a poggyászok összsúlyát mérjük le, de az emberek nevét és a beszállási számot nem rögzítjük. Csak egy repülőtéri alkalmazott fogja látni a mérlegen lévő számot, így az önkéntes súlymérésen a kíváncsi bámészkodóktól való félelem nélkül részt lehet venni

– nyilatkozta Satu Munnukka a Finnairtől.

A légitársaság 2017–2018-ban már tartott súlymérést. A folyamatkor kapott adatokat belső számításokhoz használták fel. 

A Finnair szerint minden repülőgépnek van egy maximális hasznos terhelhetősége, amelyet nem lehet túllépni. A légitársaság részletes információkkal rendelkezik arról, hogy milyen tényezők befolyásolják a repülőgépek maximális felszállósúlyát, azonban az utasok és a poggyászok súlya csak egy becsült érték.

Rovatok