Index Vakbarát Hírportál

Meghalt a 75 éves Ingo, a flamingó

2024. február 8., csütörtök 13:41

A berlini állatkert legidősebb lakója lehetett, de ezt hivatalos dokumentumok nem támasztják alá.

A berlini állatkert vezetősége az Instagramon adta tudtul a szomorú hírt, a létesítmény nem hivatalosan legidősebb lakója, Ingo, a flamingo 75 éves korában itt hagyta az árnyékvilágot. Az MTI írta meg, hogy a rózsaszín szárnyas 1955 óta élt az intézményben.

Néhány évvel ezelőtt az állatkerti gondozók feliratot találtak a madár lábára rögzített gyűrűn, amely szerint Ingo 1948. június 23-án Kairóban bújt ki a tojásból. De hivatalos iratok ezt nem támasztották alá, így az állatkert igazoltan legidősebb lakójának az 1957-ben született gorillát, Fatout tekintik.

A 180 éve alapított berlini állatkert azon kevés európai intézmények egyike, ahol az 1960-as évek kezdete óta foglalkoznak chilei, valamint rózsás flamingók tenyésztésével. Az állatkert közleménye szerint Ingo több utódot is hagyott maga után, de ezt megint csak semmilyen hivatalos dokumentum nem támasztja alá. 

A flamingók átlagos élettartamát a szakemberek természetben 25, állatkertben 30 évre becsülik, ugyanakkor az eddigi csúcstartónak továbbra is Greater, az ausztrál adelaide-i állatkert egykori lakója számít, aki 83 éves korában pusztult el.

Rovatok