Index Vakbarát Hírportál

Megszakította útját egy Izraelbe tartó repülőgép, miután egy utas be akart törni a pilótafülkébe

2024. február 9., péntek 07:00

Az El Al prágai járata kényszerleszállást hajtott végre, miután egy arab utasuk agresszívan viselkedett a gép fedélzetén. Az incidens után az izraeli légitársaság terrorveszélyre figyelmeztette pilótáit.

Megszakította útját a Tel-Avivba tartó LY2522-es prágai repülőjárat csütörtök éjjel, miután egy agresszív arab utas be akart jutni a gép pilótafülkéjébe – írta a Budflyer.

Információjuk szerint az El Al izraeli nemzeti légitársaság járata Görögországban kényszerült leszállásra az incidens miatt.

A The Jerusalem Post szerint az utast a szaloniki rendőrség segítségével leszállították a gépről, a hatóságok pedig vizsgálatot indítottak az eset körülményeinek kivizsgálására.

A lap úgy tudja, az agresszív utast a biztonsági őrök már a gép fedélzetén őrizetbe vették, a hatóságok pedig bilincsben szállították el a helyszínről.

Az eset után az EL Al közleményt adott ki, amelyben úgy fogalmaztak, hogy komolyan veszik az incidenst, és figyelmeztetést adtak ki pilótáiknak terrorfenyegetettség miatt.

„Az El Al zéró toleranciát alkalmaz az erőszakkal szemben, és továbbra is gondoskodunk utasaink biztonságáról” – írta a légitársaság.

Rovatok