Index Vakbarát Hírportál

Vlagyimir Putyin lába önálló életre kelt az interjú közben

2024. február 9., péntek 14:39

A közösségi médiában kezdett terjedni egy videórészlete a Vlagyimir Putyinnal készült kétórás interjúnak, amelyen az látható, hogy az orosz elnök lába furcsa mozgásokat végzett, és Putyinnak emiatt a szó szoros értelmében „saját kezűleg” kellett beavatkoznia.

Péntek hajnalban került fel az internetre a Putyinnal készült interjú, amely hosszú ideje az első alkalom volt, hogy egy nyugati újságíróval ilyen terjedelemmel beszélt. Az interjút először ebben a cikkben szemléztük, majd azt is összefoglaltuk, hogy miként reagáltak rá a külföldi lapok.

Időközben az X-en (vagyis a korábbi Twitteren) is felhívták a figyelmet az interjúról készült videó egyik érdekes részletére. Ezen az látható, hogy az orosz elnök lába megmozdul, miközben Putyin épp az ajkát harapdálja.

Maga a lábmozdulat önmagában még nem is lenne furcsa. A meglepő inkább az, hogy Vlagyimir Putyin erre reagálva a bal kezével avatkozik közbe, hogy helyre tegye önálló életre kelt, rakoncátlankodó lábát. Mindez jól látható alább:

Magát a lábmozdulatot (a kéz reakciója nélkül) egyébként már lehetett látni Putyintól legalább egyszer: akkor, amikor Kim Dzsongun észak-koreai diktátorral találkozott tavaly szeptemberben. 

Beindultak a találgatások és a mémek

A közösségi médiában virális lett a fenti videórészlet, és sokan elviccelődtek rajta, mi is történhetett. Egyebek mellett felvetődött, hogy:

Miután a Putyin-interjúban szóba került Elon Musk és a nemrég először beültetett világmegváltó csipje, a Neuralink is, ezért még azt is felvetették viccelődve: lehet, hogy az amerikai milliárdos irányítja Putyin lábát egy csipen keresztül.

Rovatok