Index Vakbarát Hírportál

Káosz a repülőgépen: közvetlenül a felszállás előtt nyitott ajtót egy utas

2024. február 10., szombat 20:55

Nagy riadalmat okozott egy thaiföldi repülőgépen egy férfi, aki még felszállás előtt önkényesen kinyitotta a vészkijáratot. A renitens utast a rendőrség őrizetbe vette.

Egy kanadai turista kinyitotta a Thai Airways (THAI.BK) vészkijárati ajtaját. A gép a Chiang Mai repülőtérről készült felszállni a fővárosban, Bangkokban. A felfújható csúszda működésbe lépett, aminek következtében a repülőgép nem tudott felszállni – közölte a Reuters a helyi televízió, a ThaiPBS értesülését.

Az egész gépen káosz uralkodott. Mi lenne, ha 30 ezer láb magasan lennénk a tengerszint felett? Mi történt volna akkor? 

– írta egy Facebook-felhasználó, aki a járaton tartózkodott, hozzátéve, hogy a gépet felügyelő hivatalos emberek lekísérték az utast a gépről.

A gép visszatért a terminálba, az utasok kiszálltak, a technikusok pedig biztonsági ellenőrzéseket végeztek. A Thai Airways közölte, hogy az ellenőrzés után a repülőgépet az utasok és a személyzet tagjai biztonságban elhagyták.

Az utast később őrizetben látták egy helyi rendőrőrsön a ThaiPBS helyi televíziós csatorna szerint, amely kanadai turistaként azonosította a férfit. Az elkövető azzal magyarázta tettét: úgy látta, hogy emberek követik őt.

Viselkedéséből ítélve valószínű, hogy hallucinált

– mondta az utas ügyvédje.

Rovatok