Index Vakbarát Hírportál

Nem akármilyen összeesküvés-elmélet látott napvilágot Mr. Beanről

2024. február 10., szombat 20:30

Számos találgatás látott napvilágot a világszerte sikeres sorozatról, melyben Rowan Atkinson a csak rá jellemző módon hozza Mr. Bean karakterét, a nagy önbizalommal teli, ügyefogyott férfit, aki az égből pottyant le egy fénynyalábbal. Bár a sorozat már régen véget ért, még mindig többen találgatnak, hogy ki is volt, honnan jött és hova tűnt Mr. Bean.

Bár az eredeti, Rowan Atkinson főszereplésével készült – Mr. Bean című – műsorból mindössze 15 epizód volt, amelyet Angliában 1990 és 1995 között sugároztak, és hazánkban is nagy sikert aratott, azóta számos összeesküvés-elmélet született a karakterrel kapcsolatban,

és úgy tűnik, maga a színész is elszólta magát egy régi interjúban.

Amikor 1993-ban megkérdezték tőle a sorozat befejezésének lehetőségéről, Atkinson elárult egy kis, titkos történetet, amin az írók gondolkodtak.

Az volt az ötletem Mr. Bean utolsó epizódjához – amit talán soha nem fogunk megcsinálni –,

hogy egy országúton autózik nagyon gyorsan a Minijével, és látja, hogy egy űrhajó landol egy mezőn

– magyarázta egy dán talkshow-ban.

A történet szerint az általunk megismert Mr. Bean behajt a mezőre, és megáll az űrhajó előtt. Felnéz, hirtelen kinyílik az ajtó, ahonnan fény árad ki, és kisétál egy másik Mr. Bean. Aztán még 25 Bean úr jön ki az űrhajóból, mind megveregetik a hátát, és azt mondják: „Örülök, hogy látlak”. Ezek után mindannyian felmennek az űrhajóba, a főszereplő kezet ráz a kapitánnyal és a hídon lévő fickóval, aztán az ajtó becsukódik utána, és ezzel a momentummal véget ér a sorozat. 

Ezt a történetszálat évekkel később a sorozat animációs változatában is felhasználták, és a nézők akkor döbbenhettek rá, hogy

Mr. Bean mindvégig földönkívüli lehetett.

A TikTok-felhasználó Alex Stark – akinek az erről készített videója népszerűvé vált a napokban – emlékeztette a rajongókat: minden Mr. Bean-epizód úgy kezdődik, hogy a főszereplő az égből egy fénysugárral egy kihalt utcára zuhan, mintha a Földre sugároznák. Nem tudja, hogyan viselkednek a normális emberek, és mindig ugyanazt a zakót viseli, pontosan ugyanazzal a nyakkendővel, mivel fogalma sincs, hogy az emberek váltogatják a ruhájukat.

Mindezek a tényezők egy egyszerű következtetésre vezették a tartalomkészítőt: Mr. Bean valójában egy földönkívüli – írja a ladbible.com.

Reakciók

A közösségi média felhasználóit érthető módon megdöbbentette a felfedezés, bár nem mindenkit győzött meg teljesen. Alex Stark videóját egyikük így kommentálta:

Ő nem egy valódi földönkívüli. De a normális társadalom számára idegen. Ez magyarázza a bevezetőt.

Egy másik felhasználó azt írta:

Én mindig úgy értelmeztem, hogy az idegenek elrabolták, és nem bírták tovább, ezért visszadobták.

Egy harmadik közölte:

Azt hittem, ez nyilvánvaló volt.

Egy negyedik személy pedig úgy fogalmazott:

Ne rontsd el a gyerekkoromat! Mr. Bean rosszalkodott a mennyországban, ezért visszaküldték. Legalábbis a szüleim ezt mondták nekem.

Egy ötödik hozzászóló pedig úgy vélekedett, hogy az animációs sorozatban lényegében megerősítették, hogy Mr. Bean földönkívüli, de eredetileg angyalnak szánták, ezért van a fény, és kíséri kórus a földre zuhanását a műsor bevezetőjében.

Rovatok