Index Vakbarát Hírportál

Földcsuszamlás miatt rendkívüli helyzetet hirdettek Zsolnában

2024. február 10., szombat 14:57

A szlovákiai Zsolnában pénteken rendkívüli helyzetet hirdetettek a Biccsefalu városrészben történt földcsuszamlás miatt.

Pénteken Zsolna válságstábja rendkívüli helyzetet hirdetett ki a Biccsefalu városrészben történt földcsuszamlás miatt – írja a Teraz.sk.

Katarina Gazdíková, a zsolnai városháza munkatársa elmondta, hogy az átlagon felüli esőzések következtében jelentős földcsuszamlás történt a D1-es autópálya közelében.

Lukás Cernava, a Zsolnai Városi Hivatal válságkezelési és biztonsági osztályának vezetője elmondta, hogy a helyszínt biztosították, az út járhatatlan.

Figyelmeztetett, hogy további földcsuszamlások veszélye fennáll a bevezető úton.

A rendkívüli helyzet kihirdetése lehetővé teszi az önkormányzat számára, hogy gyorsabban és hatékonyabban végezze el a szükséges intézkedéseket és munkálatokat, hogy megelőzze az újabb esetleges földcsuszamlásokat

– mondta. Hozzátette, hogy a következő napokban minden szükséges műszaki és építési intézkedést végrehajtanak, és gondoskodnak arról is, hogy minden repedést és víznyelőt lefedjenek, valamint arról, hogy ezeket utólag földdel töltsék fel, hogy megakadályozzák a vízbetörést.

Rovatok