Index Vakbarát Hírportál

Kutyaajtón keresztül próbált bejutni egy otthonba egy hatalmas medve

2024. február 11., vasárnap 16:45

Kisebb riadalmat okozott egy washingtoni családi ház lakói számára egy medvetámadásnak ugyan nem mondható, de mégis aggodalomra okot adó próbálkozás. Történt ugyanis, hogy egy medve a kutyaajtón keresztül próbált bejutni a házba, amit egy biztonsági kamera rögzített.

Egy éhes medve próbált bemászni egy nő washington állambeli otthonába a kutyaajtón keresztül – derült ki a „betörési kísérletről” készült videófelvételből.

A North Bendben élő Amy Hold szerda este 10 óra körül fedezte fel a nagy testű medvét, amint az a hátsó verandáján szaglászott, miután a biztonsági kamera rögzítette a szőrös látogatót.

A videó teljesen szórakoztató, de egy kicsit aggódtam is amiatt, hogy a medvével ébredek az ágyban

– mondta Holt a KOMO-nak.

A Holt által az interneten közzétett felvételeken látszik, ahogy a medve óvatosan felmászik a veranda kerítésére, majd két hátsó lábára állva szaglászik. Ezután lemegy a verandára, bekukucskál az ablakon, majd az orrát és mancsát többször is bedugja a kutyaajtón – írja a New York Post.

Miután még néhányszor megtapogatta az ajtót, a medve feladta próbálkozást, lemászott a verandáról, és besétált a sötétbe

– derül ki a kisvideóból.

Holt elmondta, hogy két nagy testű kutyája egyáltalán nem tett semmit, amikor a medve megpróbált betörni.

Folyamatosan kiabáltunk rá, és zajongtunk, de úgy tűnt, ez nem nagyon zavarta

– tette hozzá.

Holt és férje hozzászokott vidéken a közelükben élő vadállatokhoz, és úgy vélik, egy kint hagyott madáretető válthatta ki a medve kíváncsiságát.

Voltak már medvék a biztonsági kameráinkon, de soha nem voltak kellemetlenek

– tette hozzá az asszony, aki arra is kitért, hogy a madáretetőt általában éjszaka beviszik éppen azért, hogy ne csábítsa oda a nagyvadakat az eleség, a szemetet pedig a garázsban tartják biztonságban.

Rovatok