Index Vakbarát Hírportál

38 embert szállítottak kórházba egy jégpályán történt tömeges mérgezés után

2024. február 11., vasárnap 19:29

Több mint két tucat embert szállítottak kórházba, miután feltételezhetően szén-monoxid-szivárgás történt egy ausztráliai jégpályán. Az embereket vasárnap kora reggel szállították a Royal Adelaide kórházba, miután meglátogatták a Thebartonban található jégcsarnokot.

Szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt csaknem 40 ember került egészségügyi intézménybe megfigyelésre, illetve gyógykezelésre. Valamennyien ugyanabban a jégcsarnokban múlatták az idejüket korcsolyázással.

Egy dél-ausztráliai egészségügyi szóvivő azt mondta:

a legtöbb beteget megfigyelik, míg néhányan oxigénterápiát igényeltek. Mindannyian stabil állapotban vannak, és várhatóan teljesen felépülnek.

Nicola Spurrier professzor, Dél-Ausztrália egészségügyi főigazgatója azt mondta: a tünetek sokfélék voltak, de a karboxihemoglobin-szint a legtöbb, mérgezést szenvedett ember vérében meglehetősen alacsony volt.

A SZÉN-MONOXID-MÉRGEZÉS LEGJELLEGZETESEBB TÜNETEI: FEJFÁJÁS, FÁRADTSÁG, SZÉDÜLÉS ÉS ÉMELYGÉS.

Richard Laidlaw, a jégcsarnok igazgatója elmondta, hogy valószínűleg a jég létrehozására és simítására használt gép  az úgynevezett zamboni  felelős az incidensért, ezt azóta kivonták a forgalomból – adta hírül a LadBible.

Rovatok