Index Vakbarát Hírportál

Agyonlőttek egy amerikai turistát Mexikóban

2024. február 12., hétfő 13:47

Egy amerikai nő és egy belize-i férfi meghalt a mexikói Tulum üdülőváros egyik tengerparti klubjában, miután tűzpárbaj robbant ki drogkereskedők között – erősítették meg a helyi hatóságok vasárnap.

A Karib-tenger partján fekvő Quintana Roo állam ügyészei hangsúlyozták, hogy az amerikai nőnek nem volt köze a péntek esti lövöldözésben szintén megölt állítólagos drogkereskedőhöz. Az ügyészek nem közölték a nő nevét vagy szülővárosát, az amerikai nagykövetség pedig nem válaszolt a megkeresésre.

Az MTI szerint az ügyészek cáfolták a helyi médiában megjelent híreket, miszerint a nő és a férfi egy párt alkotott volna. Azt is hozzátették, hogy a halott férfinál kokaint és egyéb narkotikumokat találtak. Elmondásuk szerint azonosították a lövöldözés feltételezett elkövetőit, és keresik őket.

Nem ez az első alkalom, hogy az üdülővárosban turisták halnak meg mexikói drogbandák kereszttüzében. 2021-ben két turistát lőttek le egy tulumi étteremben egy kábítószer-kereskedők között kialakult tűzharc során.

Rovatok