Index Vakbarát Hírportál

Halálos lövöldözés volt egy görög hajózási vállalatnál

2024. február 12., hétfő 12:56

Legalább egy ember meghalt, ketten pedig megsebesültek egy görög hajózási vállalatnál történt lövöldözésben Athénban. A lövöldöző a görög főváros déli külvárosában, Glifádában található cég egy korábbi alkalmazottja volt.

A vállalat tagjaira támadó férfi betört az épületbe, és tüzet nyitott az alkalmazottakra. Még mindig az épületben van – mondta egy rendőrségi tisztviselő.

Elmondása szerint az elhunyt a European Navigation hajózási vállalat tulajdonosának rokona volt.

A rendőrség hivatalosan nem közölte a cég nevét. Az eset után a rendfenntartók az épület körüli terület nagy részét lezárták, a helyszínre tűzoltóautók és mentőautók is érkeztek.

Korábban a görög rendőrség bejelentette, hogy letartóztatták egy anarchista csoport négy tagját, akiknél egy házkutatáskor jelentős mennyiségű robbanóanyagot találtak, alig egy héttel azután, hogy az egyik minisztérium közelében felrobbant egy szerkezet.

A letartóztatottak között van a csoport egy 45 éves, korábban terrorizmusért elítélt vezető tagja, valamint a görög haditengerészet két volt tisztje is. A Kathimerini szerint az ügyet nem terrorizmusként vizsgálják, és nem tudni, hogy van-e köze a múlt szombaton az athéni munkaügyi minisztérium közelében történt robbanáshoz.

Rovatok