Index Vakbarát Hírportál

Istentisztelet közben nyitott tüzet egy nő egy texasi templomban

2024. február 12., hétfő 08:08

A vasárnapi istentiszteleten egy nő tüzet nyitott a houstoni templomban, amire két szolgálaton kívüli rendőr válaszolt és halálos sebet ejtett a támadón. Egy férfi és egy kisgyermek is megsérült, a hatóságok még nem tudnak semmit a nő indítékáról.

Texasban szolgálaton kívüli rendőrök lőttek le egy nőt, aki a vasárnapi istentisztelet kezdetén egy templomban tüzet nyitott a hívekre, egy kisgyerek súlyosan megsebesült – közölték a hatóságok Houstonban.

Troy Finner, a texasi nagyváros rendőrfőnöke sajtótájékoztatóján elmondta, hogy kora délután a spanyol nyelvű istentiszteleten egy közismert templomban, a Lakewood templomban történt az incidens. A körülményekről annyi hangzott el, hogy a nővel, aki

egy puskából tüzet nyitott, egy 4-5 éves kisgyerek érkezett. A templomban jelen lévő szolgálaton kívüli rendőrök viszonozták a lövéseket, és a támadót halálosan megsebesítették.

A lövöldözés során a nővel jött gyermek megsebesült, és válságos állapotban kórházban ápolják. Egy idősebb férfi a lábán sebesült meg.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a nő azt kiabálta a lövöldözés közben, hogy bomba is van nála, de a hatóságok nem találtak robbanóeszközt sem a támadó hátizsákjában, sem autójában.

A lövöldözés indítékát egyelőre nem közölték. Az incidens helyszíne, a Lakewood templom lelkipásztora a jól ismert egyházi személyiség Joel Osteen, televíziós evangelista és üzletember.

Rovatok