Index Vakbarát Hírportál

Belépési adót kell fizetniük a külföldi turistáknak, ha Balira akarnak utazni

2024. február 14., szerda 18:10

A külföldi turistáknak ezentúl 150 000 rúpia (mintegy 3500 forint) illetéket kell fizetniük, ha be akarnak lépni Balira, a világ egyik legnépszerűbb turisztikai célpontjára.

Szerdától a külföldi turistáknak belépési adót kell fizetniük, ha be akarnak lépni Balira – írja a BBC. Az indonéz hatóságok szerint ennek célja a sziget környezetének és kultúrájának védelme.

Bali híres érintetlen strandjairól és gyönyörű tájairól. Hivatalos adatok szerint 2023. január és november között közel 4,8 millió turista látogatott el az indonéz szigetországba.

Az idegenforgalmi adó, amelyet először 2023-ban jelentettek be, szerdától, vagyis Valentin-naptól lépett életbe.

Az adó a tartományba külföldről vagy az ország más részeiből érkező külföldi turistákra vonatkozik, a belföldi indonéz turisták mentesülnek. Az utazókat arra kérik, hogy még érkezés előtt fizessék be, a Love Bali weboldalon keresztül. Amennyiben a honlapon keresztül történő fizetés nem működne, a reptéren, illetve a bali kikötőkben szintén lehetőség van a készpénzmentes fizetésre – írja Magyarország Nagykövetsége.

A járvány előtt a turizmus mintegy 60 százalékkal járult hozzá Bali éves GDP-jéhez. A tartomány statisztikai hivatala szerint 2023 novemberében Ausztráliából érkezett a legtöbb külföldi turista Balira, ezt követték az indiai, kínai és szingapúri látogatók.

AZONBAN A helytelenül viselkedő turisták az elmúlt években felbőszítették a helyieket.

2023 márciusában egy orosz férfit kitoloncoltak Baliról, miután levetkőzött a hinduk által az istenek otthonának tartott Agung-hegyen.

Ugyanebben a hónapban a hatóságok közölték, hogy meg akarják tiltani a külföldi turisták motorozását, miután számos olyan eset történt, amelyekben a közlekedési szabályokat megszegték.

2021-ben szintén felháborodást váltott ki egy háromperces videó, amelyen egy orosz pár szexelt a Batur-hegyen, egy másik szent helyen.

Rovatok