Index Vakbarát Hírportál

Két héten belül háromszor is baleset történt a norvég repülőtéren

2024. február 14., szerda 18:55

Kerítésnek ütközött a Scandinavian Airlines egyik repülőgépe szerdán az oslói repülőtéren, kisebb károkat okozva a gépben. Személyi sérülés nem történt. Két héten belül ez volt a harmadik baleset, ami a norvég reptéren történt.

Szerdán egy Stockholmba tartó repülőgép éppen elhagyta az oslói Gardermoen repülőtér kapuját, amikor bal szárnycsúcsa egy korlátnak ütközött – írja az Associated Press.

Két héten belül ez volt a harmadik baleset a norvég repülőtéren.

Monica Iren Fasting, az oslói repülőtér szóvivője elmondta, hogy a közelmúltban történt három incidensből kettő a kapu miatt volt. Hozzátette, hogy a szerdai incidens következtében a kaput bezárták. A légitársaság szóvivője, Tonje Sund a VG című norvég lapnak elmondta, hogy a gép kisebb sérüléseket szenvedett.

Február 2-án a norvég légitársaság Stockholmba tartó gépe ugyanezen kapunál kerítésnek ütközött. Szerencsére akkor sem sérült meg senki.

Kedden egy másik norvég légitársaság Kristiansandba tartó gépe egy másik repülőgépnek ütközött, és a szárnyának csapódott. Charlotte Holmbergh, a légitársaság kommunikációs vezetője elmondta, hogy az egyik gép éppen gurult kifelé, amikor egy másik norvég gép túl közel került hozzá. Akkor sem történt személyi sérülés.

Rovatok