Index Vakbarát Hírportál

Bomba ötlete támadt egy utasnak a reptéri várakozás közben

2024. február 17., szombat 14:37

Túl hosszú volt a várakozási idő a Frankfurt am Main repülőtéren a biztonsági ellenőrzéskor, és egy 37 éves osztrák utas attól tartott, hogy lekési a gépét. Ennek elkerülésére azt a sajátos megoldást választotta, hogy megfenyegeti a reptér személyzetét azzal, hogy három gránát van nála. Önbeteljesítő jóslattá vált a félelme: nem érte el a gépét, cserébe bűncselekmény színlelése miatt eljárás indult ellene.

Egy férfi gránátokkal fenyegetőzött a frankfurti reptéren, mert túl sokáig tartott a biztonsági ellenőrzés – írja az Economx. Az eset 2024. február 10-én történt.

Túl hosszú volt a várakozási idő a Frankfurt am Main repülőtéren a biztonsági ellenőrzéskor, ez annyira zavarta az egyik utast, hogy viccelődni kezdett a személyzettel. A meg nem nevezett 37 éves osztrák férfi Frankfurtból szeretett volna Grazba hazarepülni, viszont a túl hosszú sor miatt úgy tűnt, hogy lekési a gépet.

Ezért többször is azt hangoztatta a személyzetnek, hogy három gránát van nála.

A repülőtér biztonsági személyzete a rossz vicc miatt kihívta a rendőrséget, és elrendelték a férfi, a poggyászai és a vele utazó személyek újbóli ellenőrzését.

Az utas csak ezután mondta el a rendőröknek, hogy valójában nincs nála fegyver, csak frusztrált volt a hosszú várakozás miatt. Valóban nem talált kézigránátot a rendőrség az utasnál, viszont a férfi végül tényleg lekéste az Ausztriába tartó járatot, ráadásul immár bűncselekmény színlelése miatt folyik ellene eljárás. A férfival szemben a német szövetségi rendőrség folytat nyomozást.

Nem egyedülálló ez a remek tréfa, másoknak is elérte a humorérzéke ezt a kiemelt szintet. Érdekes, hogy még egyszer sem sült el annyira jól, de úgy látszik, hogy mindig akadnak lelkes kísérletezni vágyók.

Egy brit férfivel a múlt hónapban hasonló eset történt. Ő azzal viccelődött utazás közben a barátaival Snapchaten, hogy felrobbantja a repülőgépet. Az üzenetet azonban észrevették a biztonságiak, a gép kíséretére vadászgépeket küldtek. A 18 éves férfinak végül 120 ezer dollárt kellett fizetnie, melynek nagyrésze az F-18-as vadászgépek bevetési költségeit fedezi.

Rovatok