Index Vakbarát Hírportál

Bombafenyegetést kapott a Wizz Air Barcelonába tartó járata

2024. február 17., szombat 20:46

Pokolgépes robbantással fenyegették szerdán a Wizz Air légitársaság Kutaisziből Barcelonába tartó járatát. A bejelentés telefonon érkezett, így biztonsági okokból visszafordították a repülőgépet a kutaiszi nemzetközi repülőtérre.

Bombafenyegetés miatt kellett visszafordulnia szerdán a Wizz Air Kutaisziből Barcelonába tartó járatának. A légitársasághoz telefonos bejelentés érkezett arról, hogy a fedélzeten bomba van – számolt be róla a Magyar Nemzet.

A Wizz Air légitársaság a lap kérdésére elmondta, hogy a protokollnak megfelelően a gépet azonnal visszafordították a kutaiszi nemzetközi repülőtérre, majd evakuálták az utasokat. Az átvizsgáláskor nem találtak robbanóanyagot és egyéb olyan anyagot sem, amely az utasok és a személyzet biztonságát veszélyeztette volna.

Az elkövető ellen nyomozás indult, és a grúz hatóságok már elő is állították a feltételezett tettest

– ismertette a Wizz Air, hozzátéve, hogy a légitársaságnak mindig a biztonság a legfontosabb.

A légitársaság rendkívül komolyan veszi a biztonsági előírásokat, a szabályszegőkkel szemben pedig zéró toleranciát alkalmaznak. Januárban rendőrök vittek el a Wizz Air Ciprusról Budapestre tartó járatáról egy férfit, miután a repülőgép mosdójában többször is dohányzott.

Tavaly októberben összesen tizennégy francia repülőtér kapott bombafenyegetést, a repterek közül nyolcat kiürítettek.

Rovatok