Index Vakbarát Hírportál

Felszállásnál balesetezett egy belgrádi utasszállító repülőgép, hatalmas lyuk tátongott rajta

2024. február 19., hétfő 12:18

Kényszerleszállást hajtott végre vasárnap az Air Serbia Düsseldorfba tartó járata a belgrádi Nikola Tesla repülőtéren. Az utasszállító felszállás közben balesetezett, amit követően hatalmas lyuk keletkezett a törzsén.

Baleset történt vasárnap a belgrádi Nikola Tesla repülőtéren. Az Air Serbia egyik járata felszállás közben nekiütközött a kifutópálya egyik lámpájának. A repülőgép törzsén hatalmas lyuk tátongott, ezért egy órával később kényszerleszállást hajtottak végre. A repülőgép a belgrádi felszállási helyére tért vissza – írja a Business Insider.

A lap szerint a németországi Düsseldorfba tartó JU324-es járat a kifutópálya felénél kezdte meg a felszállást, így sokkal hamarabb emelkedett a levegőbe, mint ahogyan kellett volna.

A nyomkövetési adatok szerint a repülőgép még a baleset után is legalább 20 percig folytatta az emelkedést, 6550 láb magasságig. A FlightRadar24 felvételeiből megállapították, hogy a járat ereszkedni kezdett, majd a kényszerleszállás előtt még 40 percig körözött a levegőben. 

Egyelőre nem tudni, pontosan hányan tartózkodtak a járaton, de az Air Serbia beszámolója szerint a balesetnek nincsenek súlyos sérültjei. 

A repülőgépen keletkezett lyukról ijesztő felvételeket is közzétettek, amelyek futótűzként terjedtek el a közösségi médiában.

Rovatok