Index Vakbarát Hírportál

Valaki kiöntött 60 ezer liter csúcsminőségű bort

2024. február 20., kedd 08:21

Spanyolországban egy ismeretlen tettes vasárnapra virradóra 60 ezer liter csúcsminőségű bort öntött ki szándékosan egy pincészetben, amelynek becsült értéke 2,5 millió euró (csaknem egymilliárd forint) volt.

A feltételezett szabotázsakció, amelyet biztonsági kamerákkal is rögzítettek, a Madridtól mintegy 150 kilométerre északra található Castrillo de Dueróban történt. Az estről az Europa Press és más helyi hírügynökségek számoltak be José Moróra, az érintett vállalkozás, a Bodegas Cepa 21 vezetőjére hivatkozva. A tájékoztatás szerint biztosan nem lopás kísérletéről volt szó – írja az MTI.

Az éjszaka közepén egy arcát eltakaró tettes lépett a pincészet raktárába, és kevesebb mint egy perc leforgása alatt megnyitotta öt acéltartály csapját, amikben olyan luxusborokat tároltak, mint Malabrigo és Horcajo.

A videófelvételeken látható, hogy a behatoló kiismerte magát a létesítményben. 

A helyi sajtó feltételezései szerint a rejtélyes betörés hátterében szabotázs vagy bosszú állhat. Moro ezzel kapcsolatban mindössze annyit közölt, hogy van egy halvány sejtelmük, mi állhat a háttérben, de nyilvánosan nem akar mondani semmit, hogy ne hátráltassa a rendőrség nyomozását.

Rovatok