Index Vakbarát Hírportál

Holttestet találtak a Temzében

2024. február 20., kedd 14:23

Hétfőn holttestet találtak a Temzében a rendőrök. Előzetes információk szerint Abdul Shokoor Ezedi afgán bevándorló maradványait találhatták meg, aki egy vegyi támadást követett el Londonban még január végén.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Abdul Shokoor Ezedi afgán bevándorló január végén a dél-londoni Claphamben követett el támadást maró hatású vegyi anyaggal. Célpontja az élettársa, azaz egy 31 éves nő és annak két gyereke volt, ám a támadás következtében 12 ember megsérült. A nő életveszélyes, az egyik gyermek maradandó sérüléseket szenvedett.

A történtek után Londonban hajtóvadászat indult a férfi ellen. A Sky News beszámolója szerint egy, a Temze folyón közlekedő hajó legénysége jelentette, hogy hétfőn délután 4 órakor a Tower Pier EC3-nál egy holttestet vett észre a vízben.

A támadás alatt viselt ruházat, és a személyes tárgyai alapján határozottan úgy gondoljuk, hogy Ezedi holttestét találtuk meg. A családjával már felvettük a kapcsolatot. A Temze erős sodrása, és a víz alatt töltött idő miatt azonban ujjlenyomatok alapján nem tudjuk azonosítani

– mondta Jon Savell parancsnok, hozzátéve, hogy halottkém fogja azonosítani a holttestet DNS-vizsgálat alapján, ez viszont eltarthat egy darabig. 

Abdul Ezedi 2016-ban érkezett az Egyesült Királyságba egy teherautóval, miután elmenekült Afganisztánból. 2020-ban, két sikertelen kísérlet után, jóváhagyták menedékkérelmét, hogy az Egyesült Királyságban maradhasson. Mindez a 2018 novemberében született ítélete ellenére történt, amelyben felfüggesztett börtönbüntetést kapott szexuális bűncselekmények miatt.

A Sky News értesülései szerint Ezedi az országban maradhatott, miután egy pap megerősítette, hogy áttért a keresztény hitre, és kijelentette, hogy „teljesen elkötelezett” új vallása mellett.

Rovatok