Index Vakbarát Hírportál

Szokatlan szag terjedt a svéd biztonsági szolgálat főhadiszállásán, nyolc ember kórházba került

2024. február 24., szombat 12:39

Nyolc ember, köztük rendőrök is kórházba kerültek, miután rejtélyes incidens történt a svéd biztonsági szolgálat főhadiszállásán.

Nyolcan kerültek kórházba Svédországban, miután szokatlan szagról számoltak be a biztonsági szolgálat központjában – írja a BBC.

Mintegy 500 embert evakuáltak, miután a dolgozók beszámoltak a szagról. Először gázszivárgás gyanúját jelentették, de a biztonsági szolgálatok azóta közölték, hogy sem az épületen belül, sem azon kívül nem észleltek gázt.

A rendőrség vizsgálja a riasztás okát, és előzetes vizsgálatot is indított. A helyi média korábbi beszámolói szerint az épület tetején lévő érzékelők foszgént érzékeltek, de a hatóságok ezt nem erősítették meg.

A foszgént műanyagok és növényvédő szerek előállításához használják, és az első világháború idején a vegyi anyagok okozta halálesetek túlnyomó többségéért volt felelős.

Nyolc ember került kórházba légzési problémákkal. Köztük voltak rendőrök is, akik furcsa szagot észleltek, amikor a helyszínre érkeztek.

A helyszínen készült képeken gázálarcot viselő rendőrök láthatóak, és egy helikopter is körözött az épület felett. A közeli épületekben lakóknak azt mondták, hogy csukják be az ablakokat.

Rovatok