Index Vakbarát Hírportál

Újra megnyílt az Eiffel-torony a hatnapos sztrájk után

2024. február 25., vasárnap 14:47

Az Eiffel-torony újra megnyílt a látogatók előtt a dolgozók sztrájkja miatti hatnapos zárvatartás után.

Az Eiffel-torony vasárnap újra megnyílt a látogatók előtt, miután hat napig zárva volt a sztrájkoló alkalmazottak miatt, akik a rozsdásodás nyomait mutató történelmi műemlék jobb karbantartását és fizetésemelést követeltek – írj az Associated Press.

A 330 méteres torony üzemeltetője közleményben tudatta, hogy a dolgozókat képviselő szakszervezetekkel sikerült megállapodni, miután megígérte, hogy 2031-ig ambiciózus, 380 millió eurós beruházást biztosít a felújítási munkálatokra.

Ezen a héten bértárgyalásokat is indított, amelyek várhatóan a jövő hónapban zárulnak le, miután a sztrájkoló alkalmazottak a jegyeladásokból származó bevételekkel arányos emelést követeltek.

A 135 éves torony kiemelt szerepet kap a július 26. és augusztus 11. közötti olimpiai játékokon és az azt követő paralimpián. A párizsi olimpiai és paralimpiai érmeket a történelmi nevezetességből származó hatszögletű vasdarabokkal ágyazzák be.

Az Eiffel-torony jellemzően az év 365 napján nyitva tart. 2023-ban az emlékmű 10 napig nem volt látogatható, amikor Franciaország-szerte tömeges tüntetések zajlottak a kormánynak az ország nyugdíjrendszere reformjára vonatkozó terve ellen.

Rovatok