Index Vakbarát Hírportál

Donald Trump: Ha Bidenre szavaztok, harmadik világháború lesz

2024. február 26., hétfő 19:02

Az Amerikai Egyesült Államok volt elnöke és jelenlegi republikánus elnökjelöltje megtartotta szokásos beszédét a CPAC-konferencián, ahol már nem is az előválasztásokra koncentrált, hanem Joe Bidenre és a novemberi elnökválasztásra. Szerinte ha Bidenre szavaznak, Amerika elpusztul.

Szombati főbeszédében Donald Trump – republikánus amerikai elnökjelölt és exelnök – azt mondta, hogy Amerika Biden elnök és a demokraták alatt „egyenes úton halad a pokolba”, és hogy

ha a csaló Joe Biden és a gengszterei nyernek 2024-ben, a legrosszabb még csak most jön. Országunk olyan szintre fog süllyedni, amely elképzelhetetlen

– riogatott Trump. A Salon szerint ezután folytatta a jó és a rossz közötti apokaliptikus végidők harcáról, és arról, hogy az ország elpusztul, ha nem őt ültetik a Fehér Házba. Trump továbbra is meg van győződve róla, hogy a 2020-as választásokat „ellopták” tőle, és a MAGA (Make America Great Again – a szerk.) népétől. Szerinte ha Bident újra megválasztják, akkor 

az egészségügy, a társadalombiztosítás, a közoktatás összeomlik, energiaválság lesz, akadozni fog az áramellátás, a Hamász terrorizálni fogja az utcáinkat, és lesz egy harmadik világháború, amit Amerika elveszít.

Ezzel szemben Trump szombaton azt ígérte, hogy megválasztása esetén Amerika „gazdagabb, biztonságosabb, erősebb, büszkébb és szebb lesz, mint valaha”. A bűnözést a nagyvárosokban megszünteti. „Chicagót egy nap, New Yorkot fél nap alatt meg lehetne oldani” – mondta Trump.

„Eljön az ítélet napja”

CPAC-beszédében magát a demokráciapárti aktivistához, Alekszej Navalnijhoz hasonlította, aki a múlt héten halt meg egy orosz börtönben. Trump emellett folytatta – némi képzavart okozva –, hogy börtönnel vagy „rosszabbal” fenyegette meg saját és a MAGA-mozgalom ellenségeit, amikor eljön az „ítélet napja”:

A keményen dolgozó amerikaiak számára november 5-e lesz az új felszabadulásunk napja – de a hazugok, csalók, cenzorok és szélhámosok számára, akik átvették a kormányunkat, ez lesz az ítéletük napja. Az Amerikai Egyesült Államok példátlan sikere lesz a végső és abszolút bosszúm

– mondta a volt elnök.

„A Trumpra leadott szavazat a jegyed vissza a szabadságba, ez az útleveled a zsarnokságból, és ez az egyetlen menekvés Joe Biden és bandája pokolba vezető gyorsvasútja elől” – folytatta. „A Joe Biden parancsára folyó sztálinista kirakatperek nemcsak a kormányrendszerünket, hanem a több száz éves nyugati jogi hagyományokat is lángra gyújtják. A törvényt és a tisztességes eljárást radikális baloldali demokratapártiak veszett csőcselékével helyettesítették, akik bíráknak, esküdteknek és ügyészeknek álcázzák magukat” – nyomatékosította Trump.

Beszédében Donald Trump továbbra is fasiszta szentekként és a MAGA-mozgalom mártírjaiként dicsőítette a január 6-i trumpistákat, akik megtámadták a Capitoliumot – egy olyan csoportot, akiknek Trump megesküdött, hogy „kegyelmet ad, amikor/ha 2025-ben átveszi a hatalmat”. Ezután harmadik személyben annyit mondott magáról: „Trumpnak mindenben igaza volt!”

Az egész beszéd itt nézhető vissza:

Rovatok