Index Vakbarát Hírportál

Elszabadult tehervonat vágtatott 70 kilométeren át mozdonyvezető nélkül Indiában

2024. február 26., hétfő 11:12

Az indiai vasutaknál komoly vizsgálatot rendeltek el, miután helyi idő szerint vasárnap reggel elszabadult egy tehervonat.

A szerelvény 53, zömében kaviccsal megrakott kocsiból állt. Jammu államból tartott Punjabba, amikor személyzetcsere miatt megálltak Kathua városának állomásán. A mozdonyvezető és társa – a Hindustan Times szerint – bement az állomásépületbe teázni, mielőtt a műszakváltás megtörtént volna.

Eközben a rosszul lefékezett tehervonat lassan kigördült a lejtős állomásról, majd az azt követő kilométereken át felgyorsult és helyi felvételek szerint óránként 100 kilométeres sebességgel száguldott.

Kisebb pánik tört ki a vasutasok körében. A lehetséges útvonal mentén szabaddá tették a pályát, leállították a keresztforgalmat. A mozdonyvezető nélküli szerelvény így öt nagyobb állomáson robogott át, míg egy emelkedő terephez nem ért.

Ott farönköket tettek a sínekre, hogy lassítsák a szerelvényt, amelyet végül az emelkedőn sikerült megállítani és lefékezni. A súlyos katasztrófával fenyegető esetben szerencsére senki sem sérült meg.

Rovatok