Index Vakbarát Hírportál

Moszkva közölte: Messze nem mindenben értünk egyet Orbánnal

2024. február 28., szerda 17:10

Dmitrij Peszkov szerdán reagált Orbán Viktor kijelentésére, mely szerint Magyarország nem szeretne közös határt Oroszországgal. A Kreml szóvivője közölte, nem értenek mindenben egyet a magyar miniszterelnökkel, de a kormányfő félelmei alaptalanok.

„Oroszország nem jelent veszélyt azokra államokra, amelyek részéről nem éri fenyegetés, Orbán Viktor magyar miniszterelnök ezzel kapcsolatos félelmei alaptalanok” – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerdán újságíróknak.

„Messze nem mindenben értünk egyet Orbánnal, Oroszország nem jelent semmilyen veszélyt – ellentétben azzal, amit most irigylésre méltó állandósággal ismételgetnek az Európai Unióban – egyetlen olyan államra sem, amely nem ellenséges Oroszországgal szemben, amely nem próbál meg ellen-Oroszországgá válni, tehát az ezzel kapcsolatos félelmek alaptalanok” – idézi a TASZSZPeszkovot.

Orbán Viktor nem szeretne közös határt Oroszországgal

A Kreml szóvivője a magyar kormányfő kijelentését kommentálta, mely szerint Magyarország nem szeretne közös határt Oroszországgal.

PESZKOV HANGSÚLYOZTA, HOGY OROSZORSZÁG „A MAGA ÉS GYERMEKEI SZÁMÁRA” IGYEKSZIK BIZTONSÁGOT NYÚJTANI.

Orbán Viktor a keddi V4-csúcsot követően közölte, Magyarország szempontjából még van egy különleges tényező, mégpedig az, hogy Magyarország nem akar újra közös határt Oroszországgal, mert a múltból ezzel kapcsolatban rossz tapasztalatai vannak.

„A magyar nemzetbiztonság egyik legfontosabb alapvetése az, hogy tőlünk keletre legyen egy olyan entitás, amely Oroszország és Magyarország között helyezkedik el. Ukrajnát tehát magyar nemzeti érdekek miatt is segítjük” – hangsúlyozta a kormányfő.

Rovatok